nieuws

lehman brothers wil met uni-invest naar beurs

Geen categorie

Lehman Brothers overweegt om het vastgoedfonds Uni-Invest opnieuw naar de beurs te brengen.

Dat heeft Vastgoedmarkt van goed ingelichte bronnen in de VS, Londen en Nederland vernomen. Uni-Invest werd in 2002 door Lehman Brothers en de Merwede Groep – het vastgoedvehikel van de private investeerder Jan-Dirk Paarlberg – van de beurs gehaald voor 12,75 euro contant per aandeel, wat toen neerkwam op een bedrag van een kleine 900 miljoen euro. De vastgoedportefeuille werd getaxeerd op 1,8 miljard euro. Inmiddels is een aanzienlijk deel van deze voormalige beursgenoteerde vastgoedportefeuille van Uni-Invest – voor een bedrag van minimaal 400 miljoen euro – verkocht. De portefeuille die naar de beurs wordt gebracht, bedraagt ongeveer 1,5 miljard euro. Vastgoedmarkt baseert de mogelijke beursgang van Uni-Invest (IPO) op informatie uit financiële kringen. Die informatie is bevestigd door bronnen in New York en Londen. Meer informatie in Vastgoedmarkt van mei 2006, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel