nieuws

leefcentrum wil uitbreiden na vertrek ikea

Geen categorie

Projectonwikkelaar Isto Vastgoed wil het project Leef in Sliedrecht gaan uitbreiden.

Isto gaat op de locatie nabij de rijksweg A15 op 45.000 m2 een lifestylecentrum voor het hele gezin ontwikkelen. De wens om die 45.000 m2 verder uit te breiden, is ingegeven door het eerder deze week aangekondigde vertrek van buurman Ikea. Het Zweedse woonwarenhuis vertrekt per 1 juli, omdat de locatie van 14.000 m2 voor Ikea te klein is. Of Isto Vastgoed het binnenkort leegstaande Ikea-pand wil overnemen, kan Isto niet vertellen. ‘Daarvoor is het nog te vroeg. We weten net een paar dagen dat Ikea gaat vetrekken’, aldus een woordvoerster. De bouw van Leef begint dit voorjaar, de verwachte oplevering is medio 2007. Leef, naar een concept van Jan des Bouvrie, verwacht jaarlijks zo’n 2,5 miljoen bezoekers te trekken. Volgens de projectontwikkelaar zal dat aantal niet dalen door het vertrek van Ikea. ‘De locatie is niet gekozen, omdat Ikea daar zit. Leef is een landelijk concept. Ikea heeft twaalf vestigingen door het hele land, van Leef komt er maar één’, aldus de woordvoerster. Isto wil niet kwijt welke investering met Leef zal zijn gemoeid. De ontwikkelaar zal Leef zelf gaan exploiteren. Inmiddels is de helft van de beschikbare ruimte verhuurd aan onder meer Rio Stores, Montèl, Trendhopper en de ANWB.

Reageer op dit artikel