nieuws

laurus verkoopt winkels van edah-franchisers

Geen categorie

Supermarktconcern Laurus heeft de 43 vestigingen van de franchisers van Edah verkocht.

De overnamesom bedraagt 26 miljoen euro. De kopers zijn Sperwer (Plus) en CoopCodis. Verder gaan er vier vestigingen naar de franchiseorganisatie van Super de Boer en dat brengt nog eens 2 miljoen euro op. Laurus maakt een boekwinst van ongeveer 11 miljoen euro op de verkopen. De opbrengst gebruikt Laurus om de schulden verder te verminderen. Eerder verkocht Laurus de winkels van Konmar en Edah voor in totaal 354 miljoen euro. Daar gaat naar schatting nog 134 miljoen euro af aan kosten voor herstructurering, de afkoop van contracten met leveranciers en andere afkoopsommen. De kopers van deze winkels onder meer zijn Jumbo, Sperwer, Albert Heijn en Sligro. Laurus gaat verder met de formule Super de Boer.Met de verkoop is Laurus terug bij af. Toen De Boer Unigro in 1998 fuseerde met de Vendex Food Groep bracht eerstgenoemde de supermarktketen Super de Boer in. Ook bracht het bedrijf de kleinere ketens Spar, Cirkel en A-markt mee. Vendex Food Groep leverde Edah, Konmar en Basismarkt, waarna de bedrijven gezamenlijk verder gingen onder de naam Laurus.

Reageer op dit artikel