nieuws

koopwoningen heerlen best bereikbaar voor starters

Geen categorie

De bereikbaarheid van koopwoningen voor starters is in Heerlen het grootst.

Voor eenverdieners is ruim 15 procent van het totale aanbod beschikbaar, voor tweeverdieners is bijna 60 procent van de koopwoningen binnen handbereik. Ook Den Haag, Rotterdam en Leeuwarden scoren goed op de bereikbaarheid van koopwoningen voor starters. Dat blijkt uit de Woningmarktrapportage NL van NVM Woningmarktconsultants.De woningmarkt in steden als Utrecht, Tilburg, Almere, Den Bosch en Amstelveen is welhaast dichtgetimmerd voor starters. Zo is in Amstelveen en in Den Bosch voor tweeverdieners nog geen 4 procent van de koopwoningen beschikbaar. In Amsterdam kun je als eenverdiener met 1 procent van het aanbod niet terecht. Voor tweeverdieners is ongeveer 17 procent van de koopwoningen haalbare kaart.Toch hebben de beleidsmakers volgens de NVM-onderzoekers een te negatief beeld van de situatie van starters op de lokale Nederlandse koopwoningenmarkt. Deze hebben niet per definitie moeite om een koopwoning te vinden, zoals beleidsmakers aannemen. Beleidsmakers moeten zich veel meer laten leiden door de situatie op de lokale markt, aldus de onderzoekers.

Reageer op dit artikel