nieuws

khandekar wint prijsvraag voor it-park india

Geen categorie

Na een besloten internationale prijsvraag voor de herontwikkeling van het terrein van Nirlon Limited, een voormalig producent van synthetische draden in Mumbai in India, is het ontwerp van Khandekar Stadsontwerp en Landschapsarchitectuur gekozen als winnend ontwerp.

et plangebied, dat een omvang heeft van 9 hectare, is ontsloten en bereikbaar per auto, trein en vliegtuig. Het uitgangspunt bij de transformatie van het gebied tot een IT-park is dat het een dynamische plek wordt in directe verbinding met de buitenwereld, maar tevens wordt ingericht als een enclave van rust in een drukke context. In het ontwerp worden drie bebouwingszones gesitueerd rond een centrale parkzone. Binnen de bebouwingszones kan een onderverdeling worden gemaakt in twee tot vijf bouwblokken. Door deze opzet is flexibiliteit ingebouwd om te kunnen reageren op toekomstige ontwikkelingen en de vraag vanuit de markt.De primaire kwaliteit van het ontwerp ligt in de centrale parkzone. Door deze openbare ruimte in te richten als een bijzondere plek en als bindend element tussen de bebouwing is het van minder belang hoe de bebouwing er precies uit zal zien. Bij de ontwikkeling van de bebouwing kunnen enkele bestaande gebouwen worden hergebruikt. Hierdoor blijft de historie van de plek zichtbaar. De werkzaamheden voor het definitieve masterplan zijn gepland in de tweede helft van 2006.

Reageer op dit artikel