nieuws

kardan investeert ruim 100 mln in vastgoed

Geen categorie

De Israëlische investeringsmaatschappij Kardan koopt via het onroerendgoedonderdeel Globe Trade Centre (GTC) vier nieuwe projecten in Moldavie, Kroatië, Hongarije en Bulgarije.

De investeringskosten bedragen in totaal 101,35 miljoen euro voor de ontwikkeling van 130.000 m2.In Kroatië investeert GTC voor ongeveer 80 miljoen euro in de ontwikkeling van een luxe woningcomplex, een golfterrein en een vijfsterrenhotel. GTC Croatia neemt een belang van 75 procent in het project, bestaande aandeelhouders houden 25 procent. GTC investeert in de Moldavische hoofdstad Chisinau voor 12,5 miljoen in de aanschaf van een kantoorgebouw dat momenteel wordt ontwikkeld. GTC houdt een belang van 51 procent in de ontwikkeling van het complex. Het onroerendgoedonderdeel van Kardan investeert voor 7,3 miljoen in de aanschaf van twee stukken land ter grootte van 22.700 m2 in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. GTC wil daar kantoren en winkelcomplexen ontwikkelen. In Bulgarije begint GTC een tweede kantorenproject. Daarvoor heeft het 4.500 m2 land gekocht in de hoofdstad Sofia voor 1,55 miljoen euro. De grond ligt vlakbij het hoofdkantoor van Oracle. GTC heeft een belang van 51 procent in het project.

Reageer op dit artikel