nieuws

Kantoorleegstand structureel volgens Twynstra

Geen categorie

Bijna driekwart van de organisaties kiest bij het aantrekken van de economie voor innovatieve kantoorconcepten in plaats van voor het bijhuren van kantoorruimte.

Dat blijkt uit onderzoek van Twynstra Work Innovation onder ruim 122 facility managers van middelgrote en grote organisaties. Twynstra concludeert hieruit dat de huidige kantorenleegstand van blijvende aard is.Een meerderheid van 85 van de 122 respondenten gaf aan voor innovatieve kantoorconcepten te zullen kiezen zodra de economie aantrekt. De belangrijkste overwegingen hierbij waren de mogelijkheid om via kantoorinnovatie de eigen organisatie en haar cultuur in de gewenste richting te sturen (70 procent) en/of de verwachte kostenbesparingen (40 procent) die hieruit voortvloeien. Vijftien respondenten kozen voor zowel oppervlak bijhuren als een innovatief kantoor. Slechts 22 respondenten zouden alleen voor uitbreiding in vierkante meters kiezen.     

Reageer op dit artikel