nieuws

kanam staakt weer opname beleggingsgelden

Geen categorie

KanAm Grund KAG heeft opnieuw de toevloed van nieuwe beleggingsgelden voor zijn open-end KanAm grundinvest Fonds stopgezet.

Volgens KanAm geldt deze bevriezing van het fonds voor minimaal drie maanden. Als reden geeft KanAm op dat sinds de hernieuwde openstelling van het fonds eind maart van dit jaar voor 150 miljoen euro aan nieuwe beleggingsgelden zijn binnengekomen. Samen met het eerder ingezette verkoopprogramma is het liquiditeitsquotum van het fonds nu op 36 procent gekomen. Begin april ging het KanAm grundinvest Fonds weer ‘open’ na drie maanden ‘gesloten’ te zijn geweest. Dat kwam, omdat Duitse particuliere beleggers massaal hun geld uit het fonds terugtrokken. Hierdoor kwam de wettelijke liquiditeitspositie in het geding. KanAm grundinvest Fonds is op 15 november 2001 opgericht en was het eerste niet door een bank opgezet en gecontroleerd open-end vastgoedfonds in Duitsland. De afgelopen jaren ontpopte dit fonds zich tot een van de actiefste kopers van Nederlands vastgoed. Inmiddels heeft het fonds onder meer de Haagse Poort in Den Haag weer verkocht, net als objecten in Parijs en Londen.

Reageer op dit artikel