nieuws

kanam overweegt ook verkopen in vs

Geen categorie

Four Penn Center in Philadelphia is een van de vijf complexen in de Verenigde Staten, die het Duitse open-end fonds KanAm overweegt te verkopen.

KanAm kocht het twintig verdiepingen tellende gebouw in maart 2005 voor een bedrag van ongeveer 95 miljoen dollar van Leggat McCall. Eastdil Secured is belast met de marketing van de vijf gebouwen in de Amerikaanse portefeuille van KanAm. Ook twee gebouwen in Chicago en gebouwen in Phoenix en Minneapolis zouden worden verkocht.Deze week werd al bekend dat KanAm een portefeuille van vijf grote kantoorpanden in Parijs in de verkoop brengt. De vraagprijs bedraagt ruim 1 miljard euro. Het gaat om de gebouwen Crystal Park, Scor, Messine, River Plaza en Rue Scribe. DTZ is belast met de verkoop van de Parijse portefeuille. Aanleiding van de voorgenomen verkopen is de ondermaatse liquiditeitspositie. KanAm zag zich in januari genoodzaakt beide fondsen tijdelijk te bevriezen, nadat particuliere beleggers enorme bedragen hadden onttrokken. KanAm is ook in de weer met de verkoop van twee kantoorgebouwen in Londen, waarvan er één inmiddels zou zijn verkocht. Sinds de tijdelijke sluiting zou er volgens goed ingevoerde bron een netto kapitaalinstroom zijn van een miljoen euro per dag. Ook zou een aantal institutionele beleggers bereid zijn geld in het fonds te steken. Per belegger zou het gaan om enkele tientallen miljoenen euro’s. De kans bestaat dat de Parijse en Londense panden die nu in de etalage staan, niet of slechts gedeeltelijk zullen worden verkocht als de liquiditeit zich verder herstelt.

Reageer op dit artikel