nieuws

Justitie onderzoekt handel voorkennis Volker Wessels

Geen categorie

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar mogelijke handel met voorkennis rond bouwconcern Volker Wessels.

Dat heeft een woordvoerder van het OM dinsdag laten weten. Hij wilde niet aangeven op welke personen het onderzoek zich richt of in welke periode de voorkennis zich zou hebben afgespeeld.De FIOD heeft ongeveer zes weken geleden invallen gedaan bij Volker Wessels en Reggeborgh Beheer. Dat laatste is het investeringsvehikel van de familie Wessels, dat vorig jaar maart een geslaagd bod op alle aandelen Volker Wessels deed. Na de overname werd het bouwbedrijf van de beurs gehaald. Bestuursvoorzitter H. Hazewinkel en grootaandeelhouder D. Wessels erkenden maandagavond tegenover RTV Oost de invallen van de FIOD en het justitiële onderzoek. Daarbij is Wessels ook ondervraagd. Volgens hem richt het onderzoek zich op de periode 22 februari -13 maart 2003, de tijd die lag tussen het voornemen Volker Wessels over te nemen en het openbaar maken van de plannen. De verdenking richtte zich in het verhoor van Wessels op enkele kennissen en relaties van de bestuurder-grootaandeelhouder. Die zouden door hem zijn getipt over de overnameplannen rond het bouwbedrijf. De aantijgingen worden door Wessels en Hazewinkel ontkend. ‘Wij hebben alle zorgvuldigheid betracht’, stelde Hazewinkel, die eraan toevoegde dat de bedrijfstop geen enkele baat heeft bij handel in voorkennis. ‘De risico’s zijn enorm. Er staat zes maanden cel op.’ Volker Wessels Stevin liet dinsdag weten dat de verdenking zich niet richt op personen die direct bij het bedrijf betrokken zijn. ‘Wij zien de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet.’ De familie Wessels bracht 13 maart 2003 een bod uit op de resterende aandelen van bouwer Volker Wessels. De familie bood 21 euro per aandeel, wat ongeveer 70 procent hoger was dan de slotkoers van de dag ervoor.

Reageer op dit artikel