nieuws

justitie legt beslag op panden holleeder

Geen categorie

Justitie heeft beslag gelegd op negen panden van vermeend topcrimineel Willem Holleeder.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten. Het gaat om seks- en gokhuizen in het Amsterdamse wallengebied. Justitie verdenkt Holleeder van afpersing, mishandeling en bedreiging. Een van zijn slachtoffers zou de in 2004 geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra zijn geweest. Holleeder werd gisteren voorgeleid aan de rechtbank op Schiphol. Zijn advocaat A. Moszkowicz zei na afloop dat zijn cliënt zeker tot 14 februari blijft vastzitten. De onderzoeksrechter besloot wel twee van de dertien medeverdachten vrij te laten. Een van hen is de vriendin van Holleeder, Maaike Dijkhuis. Volgens haar advocate A. Slijters is er ook ‘geen spat bewijs’ tegen haar. De vermoedelijke compaan van Holleeder, Marcel K., moet wel in voorlopige hechtenis blijven. De advocaat van K. zei dat zijn cliënt niets van de beschuldigingen begrijpt. Het OM liet verder weten dat bij de verschillende invallen maandag twee vuurwapens, munitie, een schietsleutelhanger en een kogelvrij vest zijn gevonden. Ook werden miniatuurcamera’s voor het maken van verborgen opnamen, afluisterapparatuur en administratieve bescheiden als bank en bedrijfsgegevens in beslag genomen. Volgens Moszkowicz verdenkt het OM Holleeder van ‘een aantal afpersingen’. De raadsman wilde geen namen noemen van de vermeende slachtoffers. Hij benadrukte wel dat geen van de vermoedelijke slachtoffers aangifte had gedaan.

Reageer op dit artikel