nieuws

johan matser wint zuiderkerkprijs

Geen categorie

Met het project Haveneiland West Blok 23B2 wint Johan Matser voor de tweede keer de Zuiderkerkprijs.

Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste woningbouwproject in Amsterdam. Dit jaar is de prijs toegekend aan wat volgens de jury hét icoon is van de Amsterdamse woningbouw 2006. Blok 23B2 (ontworpen door VMX Architects en gebouwd door Moes Bouwbedrijf West) bestaat uit een robuuste acht verdiepingen hoge woontoren met maisonnettes, appartementen, penthouses en een ring van luxe laagbouwwoningen. Samen vormen zij een ?muur’ rondom de stille en besloten privé-tuinen van de eengezinswoningen. Het plandeel heeft een uitgesproken opvallend karakter door het contrast van de haast naadloze, verdiepingshoge, getinte glazen wanden en een donkere, ruwe baksteen.

Reageer op dit artikel