nieuws

JLL: ‘wereldwijde vastgoedmarkt transparanter’

Geen categorie

Volgens de Real Estate Transparency Index van 2006 van Jones Lang LaSalle, een ranglijst voor de transparantie van de vastgoedmarkt in 56 landen, zijn de commerciële vastgoedmarkten over de hele wereld gedurende de afgelopen twee jaar steeds transparanter geworden.

‘Sinds de eerste publicatie van de Real Estate Transparency Index van Jones Lang LaSalle in 1999 hebben we een geleidelijke verbetering in kaart gebracht in een aantal transparantiemetingen, maar de vooruitgang is vooral snel gegaan in de twee jaar sinds de laatste index’, zei Alastair Hughes, Europese CEO van Jones Lang LaSalle.

‘Globaal gezien toonde tweederde van de landen op de ranglijst van 2004 een kleine of een significante verbetering. Ongeveer veertien landen stegen een heel niveau in ons uit vijf niveaus bestaande beoordelingssysteem, en geen enkel land deed een stapje terug. Daarnaast verdienden vele landen een hogere score, ondanks dat ze in hetzelfde niveau bleven staan. Er werden verbeteringen waargenomen op een aantal verschillende transparantieaspecten. Vooral de introductie van nieuwe benchmarks voor investeringsresultaten, betere financiële informatie bij de deelnemende vastgoedbedrijven en een verbeterd extern bestuur van de bedrijven op de lijst hebben bijgedragen aan deze verbeteringen. Er is echter een langzame vooruitgang geboekt in de juridische en regulerende categorieën; twee belangrijke categorieën voor investeerders en gebruikers’, aldus Hughes.

Australië, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland nemen de topposities in als meest transparante bedrijven, direct gevolgd door Canada en het Verenigd Koninkrijk. Met hun voorbeeldige onderliggende juridische en regulerende factoren zijn deze landen rolmodellen in hun respectieve regio’s. De Index plaatst Vietnam, Venezuela en Egypte als minst transparante vastgoedmarkten.

Reageer op dit artikel