nieuws

Intervest Retail ontwikkelt openluchtwinkelpark in België

Geen categorie

De vastgoedbevak Intervest Retail gaat winkelcentrum Van de Ven in de Vlaamse gemeente Olen herontwikkelen.

Het winkelcentrum is gebouwd aan het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Intervest Retail, sinds 1999 eigenaar, wil er een openluchtwinkelpark van maken rond de thema’s wonen, tuin en hobby & vrije tijd met een ruim aanbod aan diensten en faciliteiten. Het project, dat de voorlopige werknaam Shopping Park Olen 2006 draagt, vergt een investering van 35 à 40 miljoen euro, schept 500 arbeidsplaatsen en betekent een flinke injectie voor de lokale economie. Shopping Park Olen, gelegen op zo’n 35 kilometer ten zuidwesten van Antwerpen, krijgt een winkeloppervlakte van ongeveer 35.000 m2 en 1500 gratis parkeerplaatsen. Momenteel heeft het winkelcentrum een oppervlakte van ongeveer 30.000 m2 winkelruimte waarbij het aanbod is verdeeld over woonartikelen, schoenen, kleding en vrijetijdsartikelen. In het najaar van 2005 verwacht Intervest Retail met de sloop van het bestaande centrum te kunnen beginnen. De eigenaar verwacht eind 2006 klaar te zijn met de herontwikkeling. De huurprijs in het nieuwe winkelcentrum wordt ongeveer 80 euro per vierkante meter. Cushman & Wakefield Healey & Baker verzorgt de verhuur.     

Reageer op dit artikel