nieuws

‘ing re niet geïnteresseerd in bouwfonds’

Geen categorie

ING Real Estate wil Bouwfonds niet overnemen.

In een exclusief interview met VGM/Real Estate – de internationale uitgave van Vastgoedmarkt die vandaag tijdens de Mipim in Cannes verschijnt – zegt de CEO van ING Real Estate, George Jautze hierover: ‘ING Real Estate blijft de komende jaren gericht op verdere groei, met een sterke focus op het buitenland. En daarmee valt Bouwfonds, dat door moeder ABN Amro in de verkoop is gezet, als acquisitiemogelijkheid af. Bouwfonds is een mooi bedrijf, zeker. Maar ik zie het heel simpel: als ik een overname in Nederland zou doen, bijvoorbeeld Bouwfonds, kan ik minder investeren in de groei in het buitenland. Wij hebben bewust gekozen voor internationale expansie en op die weg gaan wij verder.’ABN Amro kondigde op 14 december 2005 aan Bouwfonds te willen verkopen. De bank denkt de verkoop van de projectontwikkelaar, vastgoedfinancier en assetmanager in de eerste helft van dit jaar te kunnen afronden. Meer informatie in de Mipim-editie van VGM/Real Estate en tevens een uitgebreide versie van het interview met Jautze in het maartnummer van Vastgoedmarkt, dat op 24 maart verschijnt.

Reageer op dit artikel