nieuws

ing re azië werkt in china samen met gemdale

Geen categorie

De vastgoedtak van ING Azië gaat samenwerken met ontwikkelingsmaatschappij Gemdale uit de Chinese regio Shenzhen.

Dat meldt persbureau Bloomberg. ING Real Estate heeft in China al joint ventures met Shanghai Forte Land en met de vastgoedtak van Legend Holdings. ING en Gemdale willen in China kantoren en woningen bouwen. Als onderdeel van de overeenkomst neemt ING Real Estate Investment een belang van 51 procent in een van de gezamenlijke ontwikkelingsprojecten. Het gaat om een project in de noordoostelijke stad Tianjin. Het belang heeft een waarde van 17,2 miljoen dollar. ING Real Estate Asia wil nog meer samenwerkingsverbanden voor de Chinese markt zoeken. Eerder gaf ING al aan de komende drie jaar te willen investeren in de Chinese vastgoedmarkt. De samenwerking met Gemdale komt op een moment dat de Chinese overheid probeert om stijgende vastgoedprijzen af te remmen. Zo heeft China de uitgifte van land beteugeld, belastingen ingevoerd, buitenlandse investeringen in vastgoed beperkt en tarieven voor leningen verhoogd. In juli stegen de vastgoedprijzen met 5,7 procent.

Reageer op dit artikel