nieuws

ING Industrial koopt distributiecentra

Geen categorie

ING Management Ltd heeft voor het ING Industrial fund zes distributiecentra gekocht in Duitsland en twee in Australië.

Met de aanschaf van de Duitse panden was 58,4 miljoen euro gemoeid en de Australische bijna 17 miljoen euro. De Duitse panden zijn gekocht op basis van een sale-and-lease-backconstructie met de Fiege Group. Het brutoaanvangsrendement bedraagt 8,5 procent (voor aankoopkosten). De termijn van het huurcontract is tien jaar. De Australische panden, die langjarig zijn verhuurd aan Brambles en Nylex, werden gekocht op een brutoaanvangsrendement van 7,7 procent (voor aankoopkosten). ING Industrial Fund heeft in het Australische Banksmeadow ook nog samen met ING Real Estate 2,2 hectare bouwgrond gekocht. Daarmee was voor het fonds ongeveer 8 miljoen euro gemoeid.

Reageer op dit artikel