nieuws

immoeast geeft nieuwe aandelen uit

Geen categorie

Het Oostenrijkse vastgoedfonds ImmoEast geeft tot 8 juni 333.

29.650 nieuwe aandelen uit. De richtprijs is vastgesteld op 9,50 euro, maar de definitieve prijs hangt af van de inschrijving. Bestaande aandeelhouders krijgen een voorkeursbehandeling, wat neerkomt op het recht om drie aandelen te kopen op elke twee aandelen die al in bezit zijn. Moederonderneming Immofinanz doet mee in de aandelenuitgifte en heeft aangekondigd haar belang van 50,5 procent te willen handhaven.ImmoEast wil zijn vastgoedportefeuille laten groeien tot 7 miljard euro eind 2006/begin 2007. De portefeuille moet met name groeien in de landen in Centraal-Europa, die twee jaar geleden toetraden tot de EU. Dus landen als Tsjechië, Polen, Hongarije en Slowakije. Een ander targetland is Roemenië. Maar op termijn worden Rusland, Bulgarije en de Baltische staten ook niet uitgesloten, evenmin als Oekraïne en Servië. Het kantorenelement in de portefeuille zal afnemen tot minder dan 30 procent ten gunste van retail, logistiek en residentieel.

Reageer op dit artikel