nieuws

hsh nordbank groeit in buitenland

Geen categorie

De Duitse vastgoedfinancieringsbank HSH Nordbank heeft in 2005 zijn buitenlandse activiteiten sterk zien groeien.

De nieuwe productie van HSH Nordbank Real Estate groeide van 4,2 miljard euro in 2004 naar 10,1 miljard euro het afgelopen jaar. Vanwege de moeilijke situatie van de Duitse vastgoedsector zag de bank zich gedwongen zijn internationale activiteiten verder op te pakken. Deze nieuwe internationale activiteiten in 2005 maakten 2/3 van de totale productie uit, tegenover 34 procent in 2004. Met name de productie in de VS nam sterk toe naar 3,3 miljard dollar. In het Verenigd Koninkrijk kwam die nieuwe productie uit op 1,6 miljard euro en in Scandinavië op net geen 1,5 miljard euro. Nederland deed het ook vrij aardig voor HSH Nordbank Real Estate. De nieuwe productie kwam uit op 400 miljoen euro, tegenover bijvoorbeeld Frankrijk slechts 300 miljoen euro. De totale portefeuille-omvang van HSH Nordbank Real Estate eind 2005, bedroeg 22,8 miljard euro, waarvan 8,4 miljard of 37 procent buiten Duitsland is gesitueerd.

Reageer op dit artikel