nieuws

Hotelbeleggers zien brood in vier grote steden

Geen categorie

Buitenlandse beleggers in hotels hebben een groeiende belangstelling voor hotels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Dat constateert het onderzoeksbureau Christy & Co. International na onderzoek.Beleggers laten zich niet afschrikken door de bezettingsgraad van hotels. Die daalde van 86,3 procent in 2000 tot 74,6 procent vorig jaar. Op langere termijn zien zij goede rendementen, volgens Christy & Co. Beleggers als American Apollo Fund en Capital and Income Trust Group zijn al actief op de Nederlandse hotelmarkt.Volgens de onderzoekers kampt de Amsterdamse hotelmarkt met een tekort aan accommodatie. De stad trekt vier miljoen bezoekers per jaar en telt 330 hotels met 17.156 bedden. Tussen 1999 en 2003 kwamen daar 400 kamers bij, vooral in bestaande hotels.     

Reageer op dit artikel