nieuws

hochtief schroeft winst op

Geen categorie

Hochtief, het grootste bouwconcern van Duitsland, heeft vorig jaar zijn nettowinst met ruim de helft weten te vergroten.

Het resultaat ging met 52,4 procent omhoog tot 62,8 miljoen euro. Ondanks de sterke stijging bleef de winst achter bij de verwachtingen. Het concern liet bij de presentatie van de cijfers verder weten dat de winst voor belastingen is uitgekomen op 329 miljoen euro. Dat is meer dan was verwacht. Met 76 procent is deze winst nog harder gestegen dan de nettowinst. Alle internationale activiteiten hebben aan het betere resultaat bijgedragen. De omzet groeide met 14 procent tot 13,65 miljard euro. Dat is meer dan de 12,7 miljard euro die de meeste analisten hadden verwacht. Hochtief denkt het dit jaar qua winst en omzet beter te doen dan vorig jaar. Op de middellange termijn mikt het concern op een nettowinst van 100 miljoen euro.

Reageer op dit artikel