nieuws

h&m lanceert nieuwe luxeketen

Geen categorie

Het Zweedse kledingconcern Hennes & Mauritz (H&M) komt volgend jaar met een nieuwe winkelketen, die duurdere kleding gaat verkopen.

Ook wil het concern in 2007 winkels openen in China en later in Dubai en Koeweit. Dat maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. H&M volgt daarmee dezelfde koers als zijn Spaanse concurrent Inditex. Naast de Zara-keten, voert Inditex het exclusievere Massimo Duti. Ook de Spanjaarden richten zich op Azië. H&M heeft momenteel 1.244 winkels in 22 landen. Nog dit jaar willen de Zweden dat aantal met 13 procent uitbreiden. Van de luxeketen wil H&M in eerste instantie 10 vestigingen openen op speciaal geselecteerde locaties. In China wil het concern winkels in Hongkong en Shanghai. In Nederland opende H&M de afgelopen maanden vier winkels.Het afgelopen kwartaal steeg de nettowinst met 12 procent naar 2876 miljoen euro. Die stijging is voornamelijk te danken aan de vijftig nieuwe winkels in de VS en Europa. In Nederland draaiden de ruim 70 winkels een omzet van 138 miljoen euro,10 procent meer dan vorig jaar.

Reageer op dit artikel