nieuws

hema zet concept miniwinkels in dorpen door

Geen categorie

Hema gaat de komende jaren tientallen kleine warenhuizen in dorpen openen.

Volgens de keten willen klanten niet meer naar een stad om te winkelen, maar hebben ze behoefte aan een miniwarenhuis om de hoek. Hema experimenteerde het afgelopen halfjaar met drie proefwinkels in Someren, Eersel en Ruurlo. Klanten reageren daar volgens de keten zo positief op het miniformaat, dat is besloten nog dit jaar zeven extra mini-Hema’s te openen. De komende jaren wordt bekeken in welke dorpen van rond de 15.000 inwoners zo’n klein warenhuis kans van slagen heeft. Het miniformaat Hema beslaat een oppervlakte van zo’n 275 m2. Dat is bijna de helft van het kleinste soort dat de keten nu heeft. Het assortiment is ook bescheidener dan klanten gewend zijn. Van alle artikelen is minder aanbod, maar opvallendst is het geringere assortiment voeding.In welke dorpen Hema de komende maanden nieuwe minifilialen opent, zegt het bedrijf nog niet. Hema is de laatste tijd hard bezig met vernieuwing. Zo verkoopt de keten sinds begin deze maand dagjes uit, stedentrips en reizen. Daarnaast kunnen klanten bij het warenhuis terecht voor energie, verzekeringen, cursussen en zelfs voor condooms.

Reageer op dit artikel