nieuws

heijmans wil starterswoningen realiseren vanaf 70.000 euro

Geen categorie

Heijmans wil starterswoningen realiseren in de prijscategorie vanaf 70.

00 euro. De woningen zijn de goedkoopste in een range van starterswoningen die Heijmans wil doorontwikkelen. Het gaat onder andere om compacte, gestapelde wooneenheden die eenvoudig toepasbaar zijn in herstructureringswijken en op andere binnenstedelijke locaties. Door intensief grondgebruik hoeft de hoge prijs van schaarse binnenstedelijke locaties geen belemmering te vormen.De starterswoningen worden als buitenlaag om een gebouw, bijvoorbeeld een sporthal, bioscoop of bedrijfshal, gebouwd. Ze voorzien in de behoefte aan méér betaalbare starterswoningen en dragen bij aan het opknappen van in verval rakende wijken en de bevordering van de sociale veiligheid. De wooneenheden, in verschillende configuraties vanaf 40m2, kunnen flexibel worden ingedeeld. Ze zijn aan een galerij gesitueerd en kunnen worden uitgebreid met een balkon. Bewoners kunnen in een later stadium één of meerdere units bijkopen en hun woning verder aanpassen aan hun veranderende woonwensen.De starterswoningen kunnen worden gerealiseerd als onderdeel van een gemeentelijk project, zoals sport- of cultuurcentra, en zo bijdragen aan de financiering en exploitatie van sociaal-maatschappelijk voorzieningen. Naast gemeenten ziet Heijmans ook woningcorporaties als interessante partners voor deze starterswoningen.Het concept is één van de ideeën die zijn ontwikkeld tijdens een interne ontwerpwedstrijd onder de Heijmans medewerkers die zelf tot de doelgroep ?starters op de woningmarkt’ behoren. Een externe vakjury omschreef het concept als ?een uiterst creatieve vondst’.Eén van de typen starterswoningen die Heijmans wil bouwen, gaat uit van woningen die meegroeien met de bewoners en zich aanpassen aan de gezinssituatie. De grondgebonden woningen zijn in stappen uit te breiden met extra kamers of verdiepingen. Het concept sluit aan bij WensWonen dat de woonconsument keuzevrijheid biedt bij het samenstellen van zijn woning. De prijzen starten vanaf 70.000 euro. Binnen hetzelfde concept is het ook mogelijk te kiezen voor een vrijstaande woning of een twee-onder-één-kapper. Voor (binnen-)stedelijke locaties ontwikkelt Heijmans compacte wooneenheden vanaf 42m2. De woningen zijn flexibel indeelbaar en uit te breiden en aangesloten op gemeenschappelijke faciliteiten. Door in verschillende steden volgens dit concept te bouwen, zijn de woningen ruilbaar. De prijzen liggen tussen 85.000 euro voor 42m2 en 180.000 euro voor een woning van 126m2.

Reageer op dit artikel