nieuws

heijmans ontkent kwalijke praktijken

Geen categorie

Heijmans maakt bij aanbestedingen niet bewust fouten om orders binnen te halen.

Dat zegt het Rosmalense bouwconcern in een reactie op aantijgingen van ingenieursbureau Deerns. Deerns beschuldigde vrijdag in Cobouw ‘een van Nederlandse grootste bouwers’ van systematisch gesjoemel bij tal van aanbestedingen. Volgens directeur Jan Karel Mak van het Rijswijkse ingenieursbureau zet de aannemer opdrachtgevers met de rug tegen de muur door vlak voor het begin van een project te dreigen met terugtrekking. Alleen als er meer geld op tafel komt, wil de aannemer het werk alsnog uitvoeren. Heijmans zegt bij drie door Deerns aangeduide projecten volstrekt niet in de fout te zijn gegaan. Wel was er sprake van ‘interpretatieverschillen met de klant over onderliggende aanbestedingsstukken’, maar die zijn in overleg met de opdrachtgever opgelost. ‘In twee van de drie zaken is de opdracht uiteindelijk ook uitgevoerd voor het oorspronkelijke aanbestedingsbedrag’, aldus Heijmans-zegsman Frank Janssen. Hij zegt het te betreuren dat het beeld is opgeroepen dat Heijmans niet integer handelt. ‘Wij nemen het integriteitsbeleid zeer serieus. De gedragscode is een breed gedragen begrip binnen de organisatie.’

Reageer op dit artikel