nieuws

heijmans breidt rabotoren in utrecht uit

Geen categorie

Heijmans heeft een bouwopdracht in de wacht gesleept van Rabobank.

De bouwer gaat samen met J.P van Eesteren het hoofdkantoor van de bank in Utrecht uitbreiden. De waarde van de opdracht bedraagt ruim 130 miljoen euro. De uitbreiding betreft de bouw van een doorzichtige toren van 105 meter hoog en een campus die deze toren verbindt met de bestaande gebouwen. Heijmans verwacht het project begin 2010 op te leveren. De bouwcombinatie Heijmans/J.P. van Eesteren is geselecteerd als hoofdaannemer. Zij voeren het project op 50-50 procent basis uit. De installatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door Wolter & Dros en Croon.De voorbereidende bouwwerkzaamheden zullen volgens de huidige planning in het eerste kwartaal van 2007 starten. De bouw zal ongeveer drie jaar duren. Op het terrein aan de Croeselaan in Utrecht zijn de sloopwerkzaamheden inmiddels afgerond. Het afkomende sloopmateriaal wordt voor 98 procent hergebruikt.

Reageer op dit artikel