nieuws

grotere rol projectontwikkelaar in oude wijk

Geen categorie

‘Zet uw beste mensen in op deze moeilijke locaties.

Want met 341 herstructureringswijken door heel het land is er nog genoeg te doen’, zo roept minister Dekker de Nederlandse bouwwereld op om zich op de oude wijken van de Nederlandse steden te storten. Volgens de bewindsvrouw toont de samenwerking in de Rotterdamse Tarwewijk tussen projectontwikkelaar AM Wonen, woningcorporatie De Nieuwe Unie en het ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Rotterdam dat een samenwerking tussen overheid, corporatie en een marktpartij tot successen kan leiden, zo meldt Cobouw. Dekker geeft deze week het startsein voor de renovatie en verbouw van negentig woningen aan de in Rotterdam-Zuid gelegen Dordtselaan, een statige in de jaren twintig gebouwde laan die al jaren wordt geplaagd door een hoge criminaliteit en in verval rakende gebouwen. Na de herontwikkeling die door AM Wonen wordt uitgevoerd, telt het complex nog slechts 45 ruime koopwoningen. Voor het project aan de Dordtselaan is een ontwikkelingsmaatschappij opgezet waarin alle drie de partijen – AM Wonen, de gemeente Rotterdam en De Nieuwe Unie – een gelijk belang hebben genomen. Het trio heeft vervolgens samen woningen opgekocht om die op te knappen en daarna weer te verkopen. Met het project is een investering gemoeid van zo’n 90 miljoen euro.

Reageer op dit artikel