nieuws

Grootste designer outlet Europa vrijwel geheel verhuurd

Geen categorie

De Europese tak van internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield Healey & Baker (C&W/H&B) is in de laatste fase van de verhuur van Freeport Designer Resort Alcochete in Portugal, het grootste factory outlet center van Europa.

Volgens een woordvoerder van de vastgoedadviseur is Freeport ‘op enkele units na, vrijwel geheel verhuurd’. In 2000 verkocht C&W/H&B een oude bandenfabriek net buiten het dorp Alcochete (ten zuiden van Lissabon) aan Freeport Leisure, de grootste ontwikkelaar en exploitant van retail outlet villages in Europa. Freeport heeft de site ontwikkeld tot het grootste designer outlet center van Europa met een bruto vvo van 75.000 m2. Freeport is officieel geopend in september 2004. Het bestaat uit ruim 200 winkels, dertig restaurants en cafés en verschillende leisure-faciliteiten, waaronder een openlucht multiplexbioscoop met 21 schermen. Voor de opening was al 85 procent van het project verhuurd. Huurders zijn onder andere de internationale merken Adolfo Dominguez, Burberrys, Carolina Herrera, Gant, Lacoste, Max Mara, Mocci, Purificación Garcia en Versace. C&W/H&B is verhurend makelaar voor acht factory outlet centers met een totale oppervlakte van 170.000 m2. Recente verhuuropdrachten zijn onder andere het eerste Hongaarse outlet center Törökbálint in Boedapest, het Aubonne Outlet Centre in Zwitserland en in Nederland De Stok Outlet Village in Roosendaal.     

Reageer op dit artikel