nieuws

GroenLinks wil heropening bouwfraudedebat

Geen categorie

GroenLinks wil het vorige week gehouden debat over de bouwfraude heropenen.

Tweede Kamerlid Vos is verrast door de koers die de verantwoordelijke minister Brinkhorst (Economische Zaken) en Donner (Justitie) in een brief hebben uiteengezet. Die komt volgens de voormalige voorzitter van de enquêtecommissie Bouwfraude niet overeen met wat tijdens het debat is besproken. Vos is van mening dat bouwbedrijven die hun schaduwboekhouding vrijwillig overhandigen wel degelijk vervolgd kunnen worden door kartelwaakhond NMa en justitie. Ze verwijst naar een uitspraak van het Europese Hof, dat heeft uitgesproken dat bedrijven vervolgd kunnen worden op basis van zelf aangeleverde stukken. Donner liet in het debat al weten dat bedrijven volgens hem niet gedwongen mogen worden om mee te werken aan hun eigen veroordeling. In de brief bevestigt hij dit. Vos is het daar niet mee eens.

Reageer op dit artikel