nieuws

Familiebedrijf uit Oss koopt 25 Megapool-winkels

Geen categorie

De consumentenelektronicaketen De Harense Smid, een 176 jaar oud familiebedrijf uit Oss, neemt 25 Megapool-winkels over.

Circa 225 medewerkers van Megapool, dat onlangs failliet ging, krijgen een nieuw arbeidscontract aangeboden. De overname wordt waarschijnlijk nog voor het eind van deze maand afgerond. De Megapool-winkels gaan verder onder de naam van de nieuwe eigenaar, die het overnamebedrag niet wilde prijsgeven. Binnenkort wordt bekend welke Megapool-filialen het betreft.De Harense Smid heeft momenteel dertig vestigingen in Nederland en drie filialen in België. Directeur Antoon van Herpen verwacht dat de nieuwe winkels ‘circa 40 tot 50 procent aan de omzet toevoegen’. De Harense Smid streeft ernaar de oude Megapool-winkels in de eerste week van mei te openen. In de komende dagen krijgen circa 225 oud-medewerkers een sollicitatiegesprek. De nieuwe eigenaar heeft daarnaast toegezegd toekomstige vacatures, indien mogelijk, in te vullen met ex-personeelsleden van Megapool. In het akkoord tussen De Harense Smid, de curatoren en de banken is verder een afspraak gemaakt over klanten van Megapool. Consumenten die een aanbetaling hebben gedaan, krijgen de producten tegen de afgesproken voorwaarden geleverd door De Harense Smid. Beide partijen willen klanten ook een oplossing bieden voor de producten die bij Megapool in reparatie zijn gegeven.

Reageer op dit artikel