nieuws

evans randall koopt 33 old broad street

Geen categorie

De private vastgoedinvesteerder Evans Randall heeft het gebouw 33 Old Broad Street (in Londen EC2) gekocht voor 197 miljoen pond (bijna 300 miljoen euro).

De aankoop maakt deel uit van de ambities van de belegger om dit en volgend jaar voor 2 miljard pond aan Europees vastgoed te verwerven.Het gebouw van ruim 20.000 m2 is een van de meer karakteristieke gebouwen in de City of London, en is verhuurd aan Halifax plc (onderdeel HBOS). Het huurcontract (waarde rond de 8 miljoen pond per jaar, met een indexering elke vijf jaar van 2,56 procent) geldt voor 35 jaar, waarvan er pas twee zijn verstreken. Evans Randall kocht het gebouw van een joint venture gevormd door Prestbury, West Coast Capital en Bank of Scotland. De joint venture werd daarbij geadviseerd door Franc Warwick. Evans Randall werd vertegenwoordigd door CB Richard Ellis. Evans Randall richt zich met name op hoogstaand vastgoed met grote en bekende huurders en een volumeomvang van tussen de 75 en 300 miljoen pond per object in landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Spanje en steden als Brussel en Parijs. In Den Haag kocht Evans Randall dit jaar de Haagse Poort (met ING Real Estate onder meer als huurder) van KanAm.

Reageer op dit artikel