nieuws

eurocommerce tekent voor 100.000 m2 kantoorruimte in almere

Geen categorie

Eurocommerce en de gemeente Almere tekenden vandaag op de Provada in de RAI in Amsterdam de ontwikkelingsovereenkomst voor het project L’Hermitage dat bestaat uit 100.

00 m2 kantoorruimte, verdeeld over drie gebouwen. L’Hermitage is geprojecteerd recht achter het centraal station van Almere. De bouw van het eerste kantoorgebouw begint in het eerste kwartaal van 2007. In het tweede kwartaal van 2009 volgt dan de oplevering. Volgens planning begint in 2008 de bouw van het tweede gebouw en in 2009 die van het derde. In 2011 moet het gehele complex klaar zijn. Directeur G. Visser van Eurocommerce over de investering gemoeid met de realisering van L’Hermitage: ‘De beleggingswaarde bedraagt in totaal ongeveer 400 miljoen euro. Nee, een huurder is nog niet gecontracteerd, maar ik ben ervan overtuigd dat medio 2007 zeker 70 tot 75 procent van de ruimte in het eerste gebouw verhuurd zal zijn. We zijn inmiddels in gesprek met meerdere geïnteresseerden.’De drie kantoorgebouwen zijn ontworpen door toonaangevende architectenbureaus. Architecten van Architecten Cie. (bureau van Pi de Bruin), ZZDP en Dam en Partners ontwierpen de drie gebouwen Carlton, Martinez en Majestic.Eurocommerce constateert een grote trek van kantoorgebruikers naar het midden van Nederland, met name naar Utrecht, Amersfoort en Almere. Dit in samenhang met een grote concentratietendens binnen het bedrijfsleven, heeft Eurocommerce doen besluiten L’Hermitage op risico te gaan ontwikkelen. Bovendien is momenteel in Almere weinig kantoorruimte voorhanden, zeker niet op het kwalitatieve niveau dat Eurocommerce met L’Hermitage voor ogen staat. Eerder ontwikkelde Eurocommerce de kantoorgebouwen Nouveau Jour en La Defence in Almere. Het in 2002 opgeleverde Nouveau Jour (12.000 m2) is in gebruik genomen en ook gekocht door United Services Group. La Defence (20.000 m2) is gekocht door de Rijks Gebouwen Dienst en wordt gebruikt door de Belastingdienst en het UWV.

Reageer op dit artikel