nieuws

eu wil schone lucht toch in 2015

Geen categorie

De EU-landen besluiten maandag dat de Europese lucht schoner moet.

In 2015 mogen er veel minder kleine roetdeeltjes in de lucht zitten, omdat die veel astma en voortijdige sterfte veroorzaken. Dat blijkt uit documenten van huidig EU-voorzitter Finland, die gisteren zijn verspreid. De EU negeert daarmee een dringend verzoek van Nederland om twee à drie jaar uitstel, omdat de lucht in Nederland in 2015 nog te vuil zal zijn. De huidige, minder strenge Europese normen stellen Nederland al voor grote problemen. Daardoor lopen grote bouw- en infrastructurele projecten vertraging op. Staatssecretaris Pieter van Geel (Milieu) stemt maandag waarschijnlijk tegen het politiek akkoord tussen de EU-landen. Hij hoopt nu dat het Europees Parlement alsnog zorgt voor uitstel.

Reageer op dit artikel