nieuws

Erven Endstra eisen dat verkoop vastgoedbedrijf door gaat

Geen categorie

De erfgenamen van de vermoorde Amsterdamse vastgoedhandelaar Willem Endstra eisen vrijdag in een kort geding dat een groepje zakenpartners rond Wiebe Vonk zich houdt aan de in april overeengekomen koop van Ernaro.

In dat vastgoedbedrijf van Endstra is een vastgoedportefeuille van drie panden op de Dam ondergebracht, die gezamenlijk bijna 10 miljoen euro waard zijn. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant proberen de zakenpartners van Endstra al sinds de moordaanslag onder de koop uit komen. Zij zouden vrezen dat uit het justitiële onderzoek naar Endstra’s handel en wandel zaken naar boven komen die het over te nemen bedrijf waardeloos maken. Ook zouden zij bang zijn dat andere zakenpartners van wijlen Endstra aanspraak maken op de bewuste panden. Een van de kopers is Wiebe Vonk, vooral bekend als voormalig directeur/eigenaar van het Amsterdamse kraakwachtbureau BTB. De advocaat van de erfgenamen, J. Koets, bevestigt dat er vrijdag een kort geding plaatsvindt over de verkoop van Ernaro, maar wil inhoudelijk niet ingaan op de kwestie.     

Reageer op dit artikel