nieuws

englund hoogleraar real estate finance

Geen categorie

Professor Peter Englund (1950) is benoemd tot hoogleraar Real Estate Finance aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Englund heeft onderzoek gedaan naar verschillende onderwerpen op het gebied van real estate finance and economics, waaronder de invloed van belasting op huisvestingskeuzes. In zijn huidige onderzoek focust Englund zich op prijsvorming. Voor een groot deel heeft dit te maken met het construeren van prijsindices. In recent onderzoek richtte Englund zich tevens op de markt voor kantoorruimte om inzicht te krijgen in het aanpassingsmechanisme van de huurprijzen en de leegstand op de kantorenmarkt. Aan de UvA hoopt Englund bij te kunnen dragen aan de opbouw van een onderzoeksgroep Real Estate Finance. De markt voor particulier woningbezit zal een belangrijk onderzoeksterrein vormen. Englund is sinds 1998 als hoogleraar Banking and Insurance verbonden aan de Stockholm School of Economics. Van 2000 tot 2003 was hij tevens werkzaam als directeur van het Stockholm Institute of Financial Research. Voor 1998 werkte Englund als hoogleraar Economie aan de Uppsala Universiteit.

Reageer op dit artikel