nieuws

energieprijs voor vestia en ceres

Geen categorie

Woningcorporaties Vestia Groep en Ceres Projecten hebben de Nationale Energie Toekomst Trofee 2006 gewonnen.

De VROM-prijs van 25.000 euro werd uitgereikt door staatssecretaris Pieter van Geel. Vestia en Ceres ontwikkelen woningen in de sociale sector waarbij energiebesparing en duurzame energie uitgangspunt zijn. Het gaat om ruim 1.850 woningen, waarbij de EPC (Energie Prestatie Coëfficient) van alle woningen onder de huidig geldende 0,8 ligt. Bij de Vinex-locatie Oosterheem is bijvoorbeeld een nieuwe techniek toegepast voor het verwarmen en koelen van woningen die aanzienlijke energiebesparing oplevert. Vestia en Ceres laten hiermee volgens de jury zien dat het mogelijk is wooncomfort, energiebesparing en lage woonlasten te combineren.

Reageer op dit artikel