nieuws

economie geeft woonconsument vertrouwen

Geen categorie

De aantrekkende Nederlandse economie geeft de woonconsument steeds meer vertrouwen.

Zowel kopers als verkopers zijn in het derde kwartaal van 2006 positiever dan in de laatste twee jaar het geval is geweest. Zij verwachten dat de aantrekkende economie ook gunstige effecten zal hebben op de financiële positie van het eigen huishouden. Dat blijkt uit gegevens van makelaarsorganisatie VBO. Dat de Woonindex nog net niet in de plus staat (-2,8), heeft volgens kopers te maken met de stijgende prijzen voor bestaande woningen en volgens verkopers met de termijn dat woningen te koop staan. Indien de economische vooruitzichten voor de Nederlandse economie goed blijven, zal de Woonindex in het komende kwartaal voor het eerst in haar bestaan een positieve uitslag hebben.

Reageer op dit artikel