nieuws

duitse samenwerking reggeborgh en bpf

Geen categorie

Reggeborgh Vastgoed Beleggingen en BPF Bouwinvest (namens BPF Bouw) hebben overeenstemming bereikt over het samen opzetten en exploiteren van een vastgoedfonds in Duitsland, met vooralsnog een waarde van 1 miljard euro.

De basis van het fonds wordt gevormd door projecten en complexen die worden ingebracht door Reggeborgh Vastgoed Beleggingen. De waarde hiervan ligt rond de 600 miljoen euro. De aandelen in het fonds zijn gelijk verdeeld tussen beide partners.De huidige portefeuille is overwegend een woningportefeuille met een aantal mixed-use projecten. Eén van de meest aansprekende voorbeelden van mixed-use projecten is het project QF gelegen aan de Neumarkt direct naast de Frauenkirche in Dresden. Hier heeft Reggeborgh Vastgoed Beleggingen een project ontwikkeld van ongeveer 18.000 m2 verhuurbaar oppervlak met een hotel, kantoren, winkelcentrum, woningen en een parkeergarage. Een ander aansprekend project is het woonproject gelegen in het ontwikkelingsproject Köbis Dreieck in de ambassadewijk in het centrum van Berlijn. Hier zijn vier appartementenblokken met tachtig hoogwaardige appartementen ontwikkeld. Twee blokken met in totaal veertig woningen zijn voor de verhuur bestemd, de rest is al verkocht. Daarbij heeft Reggeborgh Vastgoed Beleggingen per 1 januari 2006 een 50 procent belang verworven in het bedrijf Allod en kan daardoor gebruik maken van de know-how van een beheerder met jarenlange ervaring die met name actief is op de Berlijnse markt en inmiddels meer dan 20.000 woningen in beheer heeft en ook in het commercieel beheer actief is.Voor Reggeborgh Vastgoed Beleggingen betekent deze samenwerking, na het naar de beurs brengen van de Westersuyker portefeuille in 1998 en de verkoop daarvan eind 2004, een nieuw begin met het opzetten van beleggingsvehikels die onder andere voor institutionele beleggers toegankelijk zijn. BPF Bouwinvest wil middels de samenwerking actief beleggen in perspectiefvolle buitenlandse markten, samen met een locale partner. De organisatie is van mening dat zij – samen met Reggeborgh Vastgoed Beleggingen – kansrijke projecten kan toevoegen aan de portefeuille.

Reageer op dit artikel