nieuws

duitse c&a-panden naar river group en aerium

Geen categorie

Gisteren konden we in deze Nieuwsbrief melden, dat Redevco een portefeuille van 33 vastgoedobjecten in Duitsland had verkocht voor 385 miljoen euro.

Nu kunnen we op basis van berichten in de Britse media melden, dat de River Group – eigendom van de schatrijke Reuben-broers – en Aerium Properties de nieuwe eigenaren zijn. Het gaat om panden die voor het merendeel langjarig zijn verhuurd aan C&A. Redevco heeft de naam van de koper nog niet bevestigd, omdat de transactie pas eind april tot in alle details zal zijn afgewikkeld. De River Group is de schatrijke onderneming van twee Reuben-broers, die hun geld in de Russische olie hebben verdiend. Hun vermogen wordt geschat op 2,5 miljard pond. De River Group wordt geleid door David Reuben – zoon van een van de twee Reubens – en diens partner Stephen Benson. River Group kocht het afgelopen jaar al voor 300 miljoen euro aan vastgoed in Frankrijk, België en Italië. De andere partner die een 50-procentsbelang heeft in de aankoop van de Redevco-portefeuille, is Aerium Properties, een pan-Europese assetmanagementonderneming met een vastgoedportefeuille van 4 miljard euro. CB Richard Ellis adviseerde, zoals bekend, Redevco bij deze deal, die verliep via een besloten tender. Voor de portefeuille bestond grote belangstelling bij internationale vastgoedbedrijven. De aankoop komt neer op een yield van 6,25 procent.Meer informatie over deze deal in de Mipim-editie van VGM/Real Estate, de internationale uitgave van Vastgoedmarkt, die vorige week onder meer in Cannes is verspreid.

Reageer op dit artikel