nieuws

dubai koopt britse budgethotelketen

Geen categorie

De overheid van Dubai heeft de Britse budgethotelketen Travelodge voor een miljard euro gekocht van investeringsmaatschappij Permira.

Dat meldde de Sunday Times. Travelodge telt 291 hotels, waarvan 279 in het Verenigd Koninkrijk, negen in Ierland en drie in Spanje. Dubai heeft de hotelketen gekocht met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Het rijke oliestaatje verwacht dan een hoge omzet en wil bovendien de grootste budgetketen van Londen worden. Momenteel neemt Comfort Inn deze positie in. De hotels van Travelodge zijn hoofdzakelijk gelegen rond centra van steden, langs snelwegen en bij luchthavens. Prijzen per nacht beginnen vanaf ongeveer 15 euro. Dubai is al eigenaar van het Londense Carlton Hotel.

Reageer op dit artikel