nieuws

detailhandelsomzet groeit in november

Geen categorie

De detailhandel heeft in november een sterke omzetgroei geboekt.

Supermarkten, kledingwinkels en meubelboulevards verkochten 4,6 procent meer dan een jaar eerder. Dat is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de hoogste omzetgroei sinds drie jaar, zo liet het vrijdag weten. De maand november telde wel meer koopdagen dan een jaar eerder. Als dit wordt meegewogen, komt de omzetgroei uit op 3,5 procent. De prijzen lagen in november een half procent onder die van 2004. Er werd fors meer uitgegeven aan kleding en textiel, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. Opvallend is dat consumenten veel geld spendeerden aan meubels, elektronica en bouwmaterialen. Uitgaven aan deze duurdere goederen waren de afgelopen jaren in het slop geraakt. De supermarkten waren in november met een omzetgroei van 3 procent koploper. Slagerijen, groentewinkels en slijterijen verkochten 2 procent meer.

Reageer op dit artikel