nieuws

dekker vindt salaris vestia-directeur te hoog

Geen categorie

Het salaris van de directeur van Vestia is te hoog gezien ‘de maatschappelijke context waarin de corporatie opereert’.

Dat heeft minister Dekker van Volkshuisvesting de raad van commissarissen van Vestia gisteren duidelijk gemaakt. Ze heeft de raad daarom ‘een indringend appel gedaan’ om in gesprek te gaan met de directeur over de hoogte van zijn salaris. Directeur-bestuurder Erik Staal verdiende vorig jaar 438.000 euro. Dekker vindt het salaris van de directeur zich niet verhouden tot de maatschappelijke context van een woningcorporatie. Ook komt het salaris volgens haar ver uit boven de norm die de sector zelf stelt (adviesregeling commissie Izeboud). Corporaties moeten volgens de regelgeving zorgdragen voor een sobere en doelmatige bedrijfsvoering. Afhankelijk van de reactie van de raad van commissarissen beraadt Dekker zich over vervolgstappen.Dekker is de eerste minister die een corporatie rechtstreeks aanspreekt op de beloning van bestuurders. Binnen een maand moet de raad de minister informeren over hoe zij omgaat met de kritiek. In het najaar adviseert de commissie-Dijkstal het kabinet over de salariëring in het publieke en semi-publieke domein.

Reageer op dit artikel