nieuws

dekker begint discussie over woningmarkt

Geen categorie

Minister Dekker is gisteren op internet een discussie begonnen over haar visie op de woningmarkt.

Zij roept professionals en burgers op te reageren op stellingen uit deze visie. Dekker wil naar een flexibeler woningmarkt, naar een woningmarkt waar mensen de woning vinden die bij hen past, zowel qua woonwensen als budget. De visie op de woningmarkt focust op drie elementen: bouwen en nog eens bouwen, vergroten van de kwaliteit en leefbaarheid van het wonen en het dichten van het gat tussen huur- en koopwoningen. Op 16 juni heeft minister Dekker haar visie op de woningmarkt ‘Ruimte geven, bescherming bieden’ aan de Tweede Kamer aangeboden. Voorafgaand aan de discussie hebben zich zo’n 65 professionals en burgers aangemeld. Ook nemen de directeuren van Aedes en SEV en de algemeen voorzitter van de NVM eraan deel. De internetdiscussie loopt tot het overleg in de Tweede Kamer over de visie op de woningmarkt op 5 september. Minister Dekker deelt dan ook de resultaten van de discussie met de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel