nieuws

DB Real Estate zet Tower Place in verkoop

Geen categorie

DB Real Estate heeft een van de belangrijkste kantoorgebouwen in Londen, Tower Place, in de verkoop gezet.

Het kantorencomplex staat naast de Tower of London en is ontworpen door Lord Foster. Er zou een prijskaartje aan hangen van 660 miljoen euro (444,8 miljoen pond). In 2003 betaalde DB Real Estate nog slechts 318,6 miljoen pond voor het gebouw. De aanstaande verkoop van Tower Place is de zoveelste in een rij.

Een aantal beleggers lijkt te willen cashen voor eerdere aankopen in het centrum van Londen. JP Morgan en de O’Connor Group willen bijvoorbeeld af van de Cutlers Gardens Estate voor 592,8 miljoen pond. Swiss Re heeft zijn hoofdkantoor in Londen aan 30 St Mary Axe, beter bekend als de Gherkin, eveneens te koop gezet voor een bedrag van ongeveer 600 miljoen pond.

Ook de portefeuille van Simon Halabi (met een waarde van 2,7 miljoen pond) staat te koop.Volgens Tony McCurley, CBRE’s executive director voor Central London, wordt er op dit moment voor een bedrag van minimaal 4,8 miljoen euro aan vastgoed in Centraal Londen aangeboden. Daar bovenop komt nog een vastgoed dat onofficieel te koop staat, voor een bedrag van in totaal 2,6 miljoen euro.

Alleen dit jaar is er al voor een bedrag van 9,6 miljard euro aan vastgoed in Londen in andere handen overgegaan, waarvan iets meer dan de helft naar beleggers uit andere delen van de wereld (onder meer de VS en Australië). De gemiddelde aanvangsrendementen zijn daarbij gedaald van 4,85 procent eerder dit jaar naar 4,35 procent.

Reageer op dit artikel