nieuws

db devalueert vastgoed slechts met 2,4 procent

Geen categorie

Deutsche Bank heeft zijn open-end vastgoedfonds slechts met 2,4 procent – op een portefeuilleomvang van 6,2 miljard euro – afgewaardeerd.

Afgelopen december was Deutsche Bank gedwongen zijn vastgoedfonds te bevriezen, nadat geruchten over enorme afwaarderingen van vooral het Duitse vastgoed in het fonds hadden geleid tot een enorme terugtrekking van belegd kapitaal.De devaluatie van de portefeuille van DB Real Estate kwam in totaal uit op 147 miljoen euro. Het Duitse vastgoed werd 222 miljoen euro minder waard, oftewel 5,7 procent gemiddeld. De vastgoedobjecten buiten Duitsland deden het aanzienlijk beter en werden 76 miljoen euro hoger gewaardeerd, oftewel 3,3 procent gemiddeld. Tot september van dit jaar wordt er vastgoed in de portefeuille tot een bedrag van 1,7 miljard euro verkocht.

Reageer op dit artikel