nieuws

corio breidt belang globo winkelcentrum uit

Geen categorie

Corio Italia heeft het tweede gedeelte van het winkelcentrum Globo van Mercurio gekocht voor 41,2 miljoen euro.

Het gaat om 64 winkels op een oppervlakte van 9.600 vierkante meter. Globo is een winkelcentrum van ongeveer 40.000 m2 (zo’n 130 winkels), gelegen tussen de steden Milaan en Bergamo. In december 2004 verwierf Corio Globo 1 van Polis Fondo Immobiliare voor 46 miljoen euro. Eind 2004 is Globo 3 geopend, overigens niet in handen van Corio. Globo 3 is verbonden aan Globo 2 en beslaat ongeveer 8.500 m2 winkeloppervlakte. In 2005 sloot Corio Italia 20 nieuwe huurcontracten voor Globo 1 af tegen een 72 procent hogere huur. Op dit moment heeft Globo 1 een strategische leegstand van ongeveer 3 procent, te weten ruimte die strategisch leeg wordt gehouden. De nieuwste transactie draagt volgens Corio direct bij aan de winst per aandeel en biedt huurgroeipotentie voor de komende jaren.

Reageer op dit artikel