nieuws

colliers international wil groeien in nederland

Geen categorie

De makelaarskantoren Colliers NMS in Amsterdam en RSP/Schussel in Eindhoven bundelden op 10 mei van dit jaar hun krachten en opereren sinds die datum gezamenlijk onder de naam Colliers International.

Doel van de fusie is uitgroeien tot een full service makelaarskantoor dat behoort tot de top 5 van Nederland. Aan de vooravond van de verhuizing van de Amsterdamse vestiging van de Titaanstraat 13 naar de H-toren in het WTC complex aan de Zuidas, die op 1 september plaats vindt, doen beide managing directors van Colliers International, Norbert ter Mors en Jos Schussel, hun groeistrategie uit de doeken in Vastgoedmarkt van augustus 2006, die morgen verschijnt. Colliers International staat in de top 3 van de internationale makelaarskantoren, met wereldwijd 260 vestigingen in 55 landen en een geconsolideerde fee omzet van 1,3 miljard dollar. De organisatie vindt haar oorsprong in Australië en de Verenigde Staten (110 kantoren). De sterkste groei heeft in de afgelopen jaren echter in Europa (Emea) plaatsgevonden, waar Colliers inmiddels is uitgegroeid tot de grootste makelaarsorganisatie. Nu heeft Colliers kantoren in 31 landen. In Nederland realiseerden de kantoren in Amsterdam en Eindhoven dit jaar tot medio augustus gezamenlijk voor 1,5 miljoen euro aan taxaties en 500 miljoen euro aan beleggingstransacties. De omzet van de reguliere makelaardij bedroeg in deze periode 5 miljoen euro. Colliers International telt in Nederland 25 medewerkers.

Reageer op dit artikel