nieuws

coalitie staat achter plan huurheffing

Geen categorie

Regeringspartijen CDA, VVD en D66 steunen de gewijzigde plannen van minister Dekker voor invoering van de huurheffing.

Dekker wil woningcorporaties en particuliere verhuurders laten meebetalen aan de huurtoeslag voor mensen met een laag inkomen. Na eerdere kritiek uit de Kamer heeft Dekker de pijn verzacht. De bijdrage van corporaties en verhuurders is van tijdelijke aard (tot 2010). De particuliere verhuurders krijgen bovendien 35 procent korting op hun aandeel in de heffing. Met die korting is een bedrag van 75 miljoen euro gemoeid. De hele Kamer eist dat dit bedrag niet ten koste komt van het huurbeleid. Ook willen de coalitiepartijen zo snel mogelijk praten over een alternatief voor de heffing na 2010.

Reageer op dit artikel