nieuws

china bezint zich op liberale vastgoedwet

Geen categorie

De Chinese autoriteiten hebben een lang verwacht wetsvoorstel voor de herziening van het eigendomsrecht voor onroerend goed weer ingetrokken na scherpe kritiek vanuit conservatieve, communistische hoek.

Volgens de critici zou het voorstel te veel het accent leggen op de rechtsbescherming van vastgoedbezitters. Daarmee zou het fundament onder de communistische samenleving worden uitgehaald, meldt The Financial Times. De Britse zakenkrant citeert spreekbuis prof. Gong van de tegenstanders, die stelt dat het wetsvoorstel ‘degenen die stalen van de staat en steekpenningen hebben uitgedeeld’ in bescherming neemt. China mag zich de laatste jaren in een toenemende belangstelling verheugen van buitenlandse vastgoedinvesteerders. Het gebrekkige eigendomsrecht vormt echter een behoorlijk obstakel. Het communistische land kent pas sinds twee jaar een wettelijke basis voor particuliere vastgoedbezittingen.

Reageer op dit artikel