nieuws

Cardinal rondt sale-and-lease-back van 1 miljard dollar af

Geen categorie

Cardinal Capital Partners heeft de aankoop van een multinationale vastgoedportefeuille met een waarde van 1 miljard dollar afgerond.

De Amerikaanse vastgoedinvesteerder kocht dertien objecten in de zakencentra van Stockholm, Oslo en Helsinki met een totale oppervlakte van 192.000 m2.De acquisitie is een sale-and-lease-back-overeenkomst met de Scandinavische financiële dienstverlener Nordea. De huurovereenkomst is voor de lange termijn afgesloten.Cardinal Capital Partners investeert in Europa en de Verenigde Staten en heeft een vastgoedportefeuille met 500 zakelijke objecten ter waarde van 5 miljard dollar.Een week geleden berichtte Vastgoedmarkt al dat Nordea een vastgoeddesinvesteringsprogramma had afgerond dat twaalf maanden heeft geduurd, een totaalomvang had van 1,6 miljard euro en een nettowinst opleverde van 185 miljoen euro. Door het desinvesteringsprogramma is Nordea nu al zijn grote vastgoedobjecten kwijt. De deal met Cardinal Capital Partners omvat een belangrijk deel van het desinvesteringsprogramma.Nordea is actief in Scandinavië en de Baltische Staten op drie terreinen: retailbanking, corporate en institutional banking, en asset management en levensverzekeringen. De beursgenoteerde Nordea Group heeft 11 miljoen klanten en 1224 kantoren. Onder het desinvesteringsprogramma viel ook het afstoten van de aandelen in Nordisk Renting, Citycon en Spondea. Citigroup, Catella Corporate Finance en Nordea Markets waren bij dit vastgoeddesinvesteringsprogramma betrokken als adviseurs.

Reageer op dit artikel